VEELGESTELDE VRAGEN
Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Huren in Oranjekade. Bijvoorbeeld over de voorwaarden waaraan jij moet voldoen als jij voor een woning in aanmerking wilt komen. Maar ook over de appartementen zelf.
Voorwaarden, inschrijving en toewijzing huurappartementen Oranjekade
Heb je interesse in een van de appartementen?
Schrijf je in op de website en neem contact op met het verhuurteam voor de beschikbaarheid.
In 8 stappen naar jouw eigen woning
Schrijf je in via het inschrijfformulier op deze website. Geef daarbij ook je woningvoorkeuren op (deze kun je later eventueel altijd nog aanpassen).
Je ontvangt een e-mail waarmee je een wachtwoord aan kunt maken. Vervolgens kun je inloggen in jouw digitale dossier (het IDD). Goed om te weten: je e-mailadres is je gebruikersnaam, het wachtwoord heb je zojuist zelf aangemaakt. Duurt dit langer dan 15 minuten, controleer dan even je SPAM box.
Vul je naam, emailadres en telefoonnummer in, Heb je aangegeven dat je samen met een partner huurt? Vul dan ook de gegevens onder het kopje ‘Gegevens partner’ in.
Je hoeft nog geen documenten aan te leveren. Wanneer je een na de
inschrijfperiode een woning krijgt toegewezen en jij accepteert de woning zullen
we je vragen om aanvullende gegevens en documenten.
Gaat je voorkeur bij nader inzien toch naar een andere type woning? Dan kun je deze wijzigen, met de knop ‘Woningvoorkeuren wijzigen’. Klaar? Niks vergeten bij de gevraagde documenten? Verstuur dan je inschrijving door te klikken op de ‘Documenten compleet’.
Wanner je bent ingeschreven en je hebt je voorkeuren op gegeven tijdens de inschrijfperiode zullen we de woningen (voorlopig) toewijzen. Dit doen we op basis van je opgegeven voorkeuren. Als je de woning accepteert, zullen we jouw dossier beoordelen en vragen om aanvullende gegevens en documenten.
Is jouw dossier akkoord bevonden door het verhuurteam, dan zullen we de woning definitief aan je toewijzen en sturen we jou het huurcontract. Tenzij anders is aangegeven, ontvang je het contract per e-mail en kun je deze digitaal ondertekenen. Mocht je hier niet uitkomen, dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met het verhuurteam.
Nu is het wachten tot je woning wordt opgeleverd en je de sleutel in ontvangst kunt nemen. Je ontvangt tijdig de definitieve datum van oplevering van ons.
Vragen over de woningen
Om een woning te mogen huren dien je voldoende inkomen te hebben. Ga uit van de volgende inkomensrichtlijnen:
- Minimaal bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en eventuele vaste eindejaarsuitkeringen) van 4 x maandhuurprijs;
- Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;
- Gepensioneerden: optelsom van AOW en eventueel netto pensioen minimaal 3,5 x de maandhuurprijs;
- Inkomen uit flexibele arbeidsvormen (uitzendcontracten of oproepovereenkomsten) mogen niet meegenomen worden in de inkomensberekening.
- Indien er sprake is van een overeenkomst voor bepaalde tijd is het belangrijk dat er sprake is van een intentieverklaring, er moet tenminste één jaar baanzekerheid zijn.
Zzp’er, zelfstandig ondernemer of DGA:
- een nettowinst voor belasting aantoonbaar aan de hierboven vermelde inkomensrichtlijn;
- je bent minimaal een volledig boekjaar aan het ondernemen
- 10% van het eigen vermogen mag bij het jaarinkomen opgeteld worden (alleen vanaf €25.000 of meer)
De eerste voorlopige toewijzing vindt plaats op basis van de woningvoorkeuren en beschikbaarheid.
Voor de eerste voorlopige toewijzing hoef je geen documenten aan te leveren. Heb je een woning toegewezen gekregen en accepteer je de optie zullen we je aangeven welke documenten je aan moet leveren om jouw inschrijving compleet te maken. Dit verschilt per type inkomens- en woonsituatie.
Om na te gaan of je voldoet aan de gestelde inkomenseis hebben wij je persoonlijke en financiële gegevens nodig. Met deze documenten wordt door het verhuurteam een credit-check uitgevoerd. Wij verhuren woningen in de vrije sector. Dus een vast, regelmatig inkomen en een goed betaalverleden is van belang, voor ons als verhuurder, maar ook voor jou, als huurder, zodat je niet een (te) groot financieel risico neemt. Onze toets volgt de richtlijnen van het NIBUD. Let op: we hebben deze aanvullende gegevens nodig zodra je een optie hebt op een woning.
Door de digitale verwerking kunnen we sneller reageren, je beter ondersteunen en kun je alles vanuit huis organiseren. Zo hoef je geen vrij te nemen om ergens in een kantoor van alles in te komen leveren. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord en helpen wij je, zowel digitaal als persoonlijk, bij het vinden van de voor jou perfecte woning.
Hoe wordt er met mijn gegevens omgegaan?
Je gegeven worden verzamelt en verwerkt als je onze website bezoekt en/of jij je via onze website inschrijft voor een huurwoning. We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement.
Over de appartementen van Oranjekade
De wanden in de woonkamer, keuken, hal en berging zijn zodanig vlak dat er volstaan kan worden met het texen van de wanden. Eerst stukadoren is niet meer nodig.
In de keuken vind je een koelkast, inductiekookplaat, combimagnetron, vaatwasser en recirculatieafzuigkap.
De badkamers hebben een (inloop)douche, wastafel en een designradiator.
In elk appartement is een berging. In de berging vind je onder andere de installaties voor het warmte- en energiesysteem, maar ook een aansluiting voor een wasmachine en wasdroger.
Ja, elke woning heeft een eigen buitenruimte in de vorm van terras of balkon. De grootte varieert per type woning. De oriëntatie ten opzichte van de zon is divers. De daktuin wordt zo ingericht dat je genoeg privacy ervaart.
Alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. Dit betekent dat de woningen zijn voorzien van vloerverwarming, een boiler voor warm water en de keuken heeft een elektrische inductie kookplaat.
Verwarming en warm water worden geleverd door middel van een collectieve warmtepomp installatie die gebruikt maakt van bodemwarmte.
Een WKO-systeem slaat energie uit het gebouw en/of de omgeving op in de bodem. Aan deze WKO is een warmtepomp gekoppeld. In de winter wordt het gebouw verwarmd met de warmtepomp die warmte onttrekt aan het opgepompte grondwater uit de warme bron. Het grondwater koelt af en wordt weer teruggepompt in de koude bron. In de zomer wordt dit afgekoelde water weer opgepompt en gebruikt als koeling. Het daardoor opgewarmde water wordt weer teruggebracht in de warme bron.
Ja, er is standaard 1 vaste parkeerplaats bij de woning in de parkeergarage. Deze bevindt zicht onder de groene daktuinen/pleinen.
Je fiets kun je stallen in de centrale fietsenberging op de begane grond of in je eigen berging in de parkeergarage.
In de parkeergarage worden gemeenschappelijke laadpalen geïnstalleerd voor het opladen van elektrische auto’s.
Algemene vragen m.b.t. verhuur appartementen Oranjekade
De woningen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.
Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en we brengen geen bemiddelingskosten in rekening.
Het is alleen mogelijk een woning te huren als je zelf voldoet aan de gestelde inkomenseis, waarbij maximaal 2 inkomens als een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden (zie vraag 1 en 2 voor de voorwaarden). Een garantstelling door derden (bijvoorbeeld jouw ouders) wordt niet geaccepteerd.
Ben je student, dan kun je helaas niet bij ons huren. Je moet namelijk zelf kunnen voldoen aan onze inkomenseisen. Ook woningdelen is niet toegestaan. Dit is wanneer je met 2 personen of meer woont, waarbij er geen sprake is van een gezinssituatie/liefdesrelatie. Dus wil je huren met 2 of meer vriend(inn)en? Dat kan niet bij ons.
Ja, bovenop de kale huurprijs moet je nog servicekosten betalen. Het servicekostenbedrag voor Oranjekade bedraagt € 75,- per maand.
Nee, de prijs is een kale huurprijs.
Naast de huurprijs en servicekosten moet je rekening houden met een aantal andere vaste lasten. Je betaalt bijvoorbeeld jouw individuele kosten voor energie, warmte, water en dergelijke zijn afhankelijk van jouw eigen verbruik. Je dient hier zelf een leveringscontract voor af te sluiten. Verder betaal je als huurder belastingen, zoals waterschapsbelasting en afvalstoffenheffing. Daarnaast ben je als huurder verplicht om een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voor een indicatie van deze kosten verwijzen we jou naar je verzekeringsadviseur.
De te sluiten huurovereenkomst geldt voor minimaal 12 maanden en wordt stilzwijgend verlengd. Na deze periode is het mogelijk om elke dag van de maand de huurovereenkomst op te zeggen. De opzegtermijn bedraagt 1 volle kalendermaand. De einddatum van je huurovereenkomst zal altijd op de laatste dag van de maand vallen.
Wanneer is een borg van toepassing?
Er wordt standaard een waarborgsom van 2 x maandhuur opgenomen in de huurovereenkomst.
Uiterlijk voor de sleuteloverdracht dient de eerste maand huur en de waarborgsom te zijn betaald.
We accepteren geen garantstellingen door derden (familie).
Nee, in de huurovereenkomst wordt een artikel opgenomen dat het niet
toegestaan is om huisdieren te houden in de woning.
01
Energiezuinig en Gasloos
02
In het centrum van Helmond
03
Luxe en moderne keuken en badkamer
04
Met prachtige PVC vloer in alle appartementen