VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Huren in Oranjekade. Bijvoorbeeld over de voorwaarden waaraan jij moet voldoen als jij voor een woning in aanmerking wilt komen. Welke documenten jij moet aanleveren. Maar ook over de appartementen zelf.

Voorwaarden, inschrijving en toewijzing huurappartementen Oranjekade

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning?

De verhuur start binnenkort, meer informatie over de datum van start verhuur volgt snel.

In 8 stappen naar jouw eigen woning

Schrijf je in via het inschrijfformulier op deze website. Geef daarbij ook je woningvoorkeuren op (deze kun je later eventueel altijd nog aanpassen).

Je ontvangt een e-mail waarmee je een wachtwoord aan kunt maken. Vervolgens kun je inloggen in jouw digitale dossier (het IDD). Goed om te weten: je e-mailadres is je gebruikersnaam, het wachtwoord heb je zojuist zelf aangemaakt. Duurt dit langer dan 15 minuten, controleer dan even je SPAM box.

Vul jouw persoonlijke en financiële gegevens aan in jouw persoonlijke iDD onder het kopje ‘Mijn gegevens’. De gegevens uit het inschrijfformulier zijn al automatisch ingevuld. Heb je aangegeven dat je samen met een partner huurt? Vul dan ook de gegevens onder het kopje ‘Gegevens partner’ in.

Voeg de gevraagde financiële en persoonlijke documenten toe in het iDD onder het kopje ‘Mijn documenten’. Als je alle documenten hebt geüpload, kun je klikken op ‘Documenten compleet’. Heb je aangegeven dat je samen met je partner huurt? Dan moet je ook de verplichte documenten onder het kopje ‘Documenten partner’ uploaden.

Gaat je voorkeur bij nader inzien toch naar een andere type woning? Dan kun je deze wijzigen, met de knop ‘Woningvoorkeuren wijzigen’. Klaar? Niks vergeten bij de gevraagde documenten? Verstuur dan je inschrijving door te klikken op de ‘Documenten compleet’.

Wanneer je dossier compleet is en de inschrijfperiode is gesloten zullen we proberen om een woning (voorlopig) toe te wijzen. Dat doen we op basis van je opgegeven woonvoorkeuren, het aantal voorkeuren per woning, de ingevulde gegevens, inkomen en mogelijke andere gegevens die van belang zijn voor dit project. Je hebt de mogelijkheid om de woning te accepteren of af te wijzen. Als je de woning accepteert, zullen we jouw dossier beoordelen (kredietwaardigheid, compleetheid dossier).

Is jouw dossier akkoord bevonden door het verhuurteam, dan zullen we de woning definitief aan je toewijzen en sturen we jou het huurcontract. Tenzij anders is aangegeven, ontvang je het contract per e-mail en kun je deze digitaal ondertekenen. Mocht je hier niet uitkomen, dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met het verhuurteam.

Nu is het wachten tot je woning wordt opgeleverd en je de sleutel in ontvangst kunt nemen. Je ontvangt tijdig de definitieve datum van oplevering van ons.

Vragen over de woningen

Om een woning te mogen huren dien je voldoende inkomen te hebben. Ga uit van de volgende inkomensrichtlijnen:

 • Minimaal bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en eventuele vaste eindejaarsuitkeringen) van 4 x maandhuurprijs;
 • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;
 • Gepensioneerden: optelsom van AOW en eventueel netto pensioen minimaal 3,5 x de maandhuurprijs;
 • Inkomen uit flexibele arbeidsvormen (uitzendcontracten of oproepovereenkomsten) mogen niet meegenomen worden in de inkomensberekening.
 • Indien er sprake is van een overeenkomst voor bepaalde tijd is het belangrijk dat er sprake is van een intentieverklaring, er moet tenminste één jaar baanzekerheid zijn.

Zzp’er, zelfstandig ondernemer of DGA: 

 • een nettowinst voor belasting aantoonbaar aan de hierboven vermelde inkomensrichtlijn; 
 • je bent minimaal een volledig boekjaar aan het ondernemen
 • 10% van het eigen vermogen mag bij het jaarinkomen opgeteld worden (alleen vanaf €25.000 of meer)

De woningen worden toegewezen aan de best passende kandidaat. Dit doen we aan de hand van de voor de woningen gestelde inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van het dossier en finale credit-check.

In jouw digitale dossier kun je zien welke documenten je aan moet leveren om jouw inschrijving compleet te maken. Dit verschilt per type inkomens- en woonsituatie.
LET OP! Alleen complete dossiers worden in  behandeling genomen, dus controleer het nog een keer goed.

In alle situaties moet je een identiteitsbewijs aanleveren (zonder BSN!). Je kunt maximaal 1 document uploaden. We hebben dus de voor- en achterkant van je identiteitsbewijs nodig. Deze dien je  dus in 1 document aan te leveren. Geldig identiteitsbewijs is je paspoort, identiteitskaart, ID-kaart of paspoort uit EER-land of Nederlands vreemdelingendocument

Loondienst

 • UWV-verzekeringsbericht (zonder BSN-nummer);
 • Recente werkgeversverklaring met werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden);
 • Kopie bankpas (van de bankrekening waar de huur afgeschreven mag worden);
 • Kopie bankafschrift met de salarisstortingen van de afgelopen 2 maanden;

Gepensioneerd/Uitkering

 • Jaaropgaven van het afgelopen jaar (AOW, aanvullende pensioenen, uitkeringsinstantie);
 • Kopie bankafschrift met de pensioenstortingen/uitkeringsstortingen van de afgelopen 2 maanden;
 • Kopie bankpas (van de bankrekening waar de huur afgeschreven mag worden);

Zelfstandig ondernemer

 • Balans, winst- en verliesrekening van de 1 compleet en meest recente boekjaar;
 • Accountantsverklaring/samenstellingsverklaring van boekhouder
 • Aangifte inkomstenbelasting
 • Recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden).

Eigen vermogen

 • Dagafschrift bankrekening (van een Nederlandse bankrekening).

Koopwoning

 • (Voorlopige) koopakte;
 • Jaaropgave hypotheek;
 • Hypotheekverklaring;
 • Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA/BRP).

Huurwoning

 • Verhuurdersverklaring;
 • Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA/BRP).

Inwonend

 • Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA/BRP).

Om na te gaan of je voldoet aan de gestelde inkomenseis hebben wij je persoonlijke en financiële gegevens nodig. Met deze documenten wordt door het verhuurteam een credit-check uitgevoerd. Wij verhuren woningen in de vrije sector. Dus een vast, regelmatig inkomen en een goed betaalverleden is van belang, voor ons als verhuurder, maar ook voor jou, als huurder, zodat je niet een (te) groot financieel risico neemt. Onze toets volgt de richtlijnen van het NIBUD.

Om in aanmerking te komen voor een woning vragen wij je, zodra je jouw inschrijving bent gestart, gegevens te uploaden in jouw eigen persoonlijke online woondossier (iDD). Om het voor jou gemakkelijker te maken, vragen we in jouw persoonlijk dossier alleen naar de documenten die in jouw situatie van toepassing zijn. Wij raden je aan eerst alle documenten klaar te zetten op jouw computer als losse bestanden.

Belangrijke tips inzake je eigen privacy:

Vermeld op alle documenten “KOPIE d.d. (huidige datum), t.b.v. huurappartementen Oranjekade

Haal je BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, belastingaangiften, etc.)

We vragen alleen documenten op die in jouw werk-, inkomen- en woonsituatie van toepassing zijn. Je kan alleen PDF, PNG en JPG bestanden uploaden, met een maximale grootte van 32MB. Zorg ervoor dat je duidelijke en leesbare bestanden uploadt. Bestaat een document uit meerdere pagina’s, voeg deze dan samen tot één PDF

Het aanleveren van documenten via e-mail of hard-copy per post is helaas niet mogelijk.

Heb je vragen omtrent privacy van jouw gegevens? Lees dan het privacy statement op onze website goed door.

Door de digitale verwerking kunnen we sneller reageren, je beter ondersteunen en kun je alles vanuit huis organiseren. Zo hoef je geen vrij te nemen om ergens in een kantoor van alles in te komen leveren. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord en helpen wij je, zowel digitaal als persoonlijk, bij het vinden van de voor jou perfecte woning.

Hoe wordt er met mijn gegevens omgegaan?
Je gegeven worden verzamelt en verwerkt als je onze website bezoekt en/of jij je via onze website inschrijft voor een huurwoning. We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement.

WONEN AAN DE KADE,
ARCHITECTUUR VAN WERELDSE ALLURE

Over de appartementen van Oranjekade

De wanden in de woonkamer, keuken, hal en berging zijn zodanig vlak dat er volstaan kan worden met het texen van de wanden. Eerst stukadoren is niet meer nodig.

In de keuken vind je een koelkast, inductiekookplaat, combimagnetron, vaatwasser en recirculatieafzuigkap.

De badkamers hebben een (inloop)douche, wastafel en een designradiator.

In elk appartement is een berging. In de berging vind je onder andere de installaties voor het warmte- en energiesysteem, maar ook een aansluiting voor een wasmachine en wasdroger.

Ja, elke woning heeft een eigen buitenruimte in de vorm van terras of balkon. De grootte varieert per type woning. De oriëntatie ten opzichte van de zon is divers. De daktuin wordt zo ingericht dat je genoeg privacy ervaart.

Alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. Dit betekent dat de woningen zijn voorzien van vloerverwarming, een boiler voor warm water en de keuken heeft een elektrische inductie kookplaat.

Verwarming en warm water worden geleverd door middel van een collectieve warmtepomp installatie die gebruikt maakt van bodemwarmte.

Een WKO-systeem slaat energie uit het gebouw en/of de omgeving op in de bodem. Aan deze WKO is een warmtepomp gekoppeld. In de winter wordt het gebouw verwarmd met de warmtepomp die warmte onttrekt aan het opgepompte grondwater uit de warme bron. Het grondwater koelt af en wordt weer teruggepompt in de koude bron. In de zomer wordt dit afgekoelde water weer opgepompt en gebruikt als koeling. Het daardoor opgewarmde water wordt weer teruggebracht in de warme bron.

Ja, er is standaard 1 vaste parkeerplaats bij de woning in de parkeergarage. Deze bevindt zicht onder de groene daktuinen/pleinen.

Je fiets kun je stallen in de centrale fietsenberging op de begane grond of in je eigen berging in de parkeergarage.

In de parkeergarage worden gemeenschappelijke laadpalen geïnstalleerd voor het opladen van elektrische auto’s.

Algemene vragen m.b.t. verhuur appartementen Oranjekade

De woningen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en we brengen geen bemiddelingskosten in rekening.

Het is alleen mogelijk een woning te huren als je zelf voldoet aan de gestelde inkomenseis, waarbij maximaal 2 inkomens als een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden (zie vraag 1 en 2 voor de voorwaarden). Een garantstelling door derden (bijvoorbeeld jouw ouders) wordt niet geaccepteerd.

Ben je student, dan kun je helaas niet bij ons huren. Je moet namelijk zelf kunnen voldoen aan onze inkomenseisen. Ook woningdelen is niet toegestaan. Dit is wanneer je met 2 personen of meer woont, waarbij er geen sprake is van een gezinssituatie/liefdesrelatie. Dus wil je huren met 2 of meer vriend(inn)en? Dat kan niet bij ons.

Ja, bovenop de kale huurprijs moet je nog servicekosten betalen. Het servicekostenbedrag voor Oranjekade bedraagt € 75,- per maand.

Nee, de prijs is een kale huurprijs.

Naast de huurprijs en servicekosten moet je rekening houden met een aantal andere vaste lasten. Je betaalt bijvoorbeeld jouw individuele kosten voor energie, warmte, water en dergelijke zijn afhankelijk van jouw eigen verbruik. Je dient hier zelf een leveringscontract voor af te sluiten. Verder betaal je als huurder belastingen, zoals waterschapsbelasting en afvalstoffenheffing. Daarnaast ben je als huurder verplicht om een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voor een indicatie van deze kosten verwijzen we jou naar je verzekeringsadviseur.

De te sluiten huurovereenkomst geldt voor minimaal 12 maanden en wordt stilzwijgend verlengd. Na deze periode is het mogelijk om elke dag van de maand de huurovereenkomst op te zeggen. De opzegtermijn bedraagt 1 volle kalendermaand. De einddatum van je huurovereenkomst zal altijd op de laatste dag van de maand vallen.

Wanneer is een borg van toepassing?

Er wordt standaard een waarborgsom van 2 x maandhuur opgenomen in de huurovereenkomst.
Uiterlijk voor de sleuteloverdracht dient de eerste maand huur en de waarborgsom te zijn betaald.

We accepteren geen garantstellingen door derden (familie).

In de huurovereenkomst wordt een artikel opgenomen dat het niet toegestaan is om huisdieren te houden in de woning. Maar na ondertekenen van de huurovereenkomst kan huurder in goed overleg met de verhuurder toestemming krijgen (mits het huisdier geen overlast of gevaar veroorzaakt voor de andere bewoners).